Faqja Kryesore  >> Universitet  >> Universiteti i Tiranes  >> Falulteti i Shkencave te Natyres
 

Fakulteti i Shkencave të Natyrës

   
   
   
   
   
   
   
 

 Universitete
të Tjera

   
   
   
   
   


 

Departamenti i Fizikës

Shef i Departamentit
Prof. Dr. Halil Sykja
Tel/Fax: +355 4 240906
E-Mail: sykja@fshn.tirana.al

Diplomat në Fizikë
Studimet në Fizikë zgjasin 4 ose 5 vjet, në vartësi të diplomës. Profili 4 vjeçar jep diplomën: "Mësues i Fizikës për shkollat e mesme". Profili 5 vjeçar jep diplomën: "Fizikan".
Dy vitet e para janë të përbashkëta. Në fillim të vitit të tretë studentët ndahen në dy grupe mbi bazën e rezultateve të dy viteve të para

Departamenti ka 4 seksione:
Fizika Teorike dhe Kompjuterike
Fizika e Pergjitheshme dhe Didaktika
Fizika e Mjediseve të kondensuar
Fizika per Mjekesine dhe Biofizika


1. Seksioni i Fizikes Teorike dhe Kompjuterike
Stafi me kohe te plote:
1. Prof. Halil SYKJA
2. Prof. Bejo DUKA (Shef i Seksionit)
3. Erion SPAHIU
4. Lumturi BABANI

Stafi me kohe te pjeseshme:
1. Prof. Niko THOMO
2. Ass. Prof. Mimoza HAFIZI
3. Dr. Nuçi PANIDHA

Lendet mesimore:
Mekanika klasike
Elektrodinamika
Mekanika kuantike
Termodinamika
Fizika atomike
Astrofizika
Teoria e Relativitetit
Pjesezat elementare Fizika kompjuterike

Fushat e kerkimit:
Modelimi rajonal dhe global i fushes gjeomagnetike
Modelimi i yjeve dhe i universit
Aplikime te metodave numerike ne Fizike


2. Seksioni i Fizikes se Pergjitheshme dhe Didaktika
Stafi me kohe te plote:
Prof. Floran VILA (Shef i Seksionit)
Prof. Zenun MULAJ
Ass. Prof. Antoneta DEDA
Ass. Prof. Thoma KARECO
Dr. Polikron DHOQINA
Luljeta CANO
Eranda LIKA
Alion ALIZOTI

Stafi me kohe te pjeseshme:
Ass. Prof. Fatos YLLI
Edlira GJIKONDI

Lendet mesimore:
Fizika e Pergjitheshme I,II,III,IV
Didaktika e Fizikes
Laborator i Fizikes
Dinamika e fluideve

Fushat e Kerkimit:
Metodat e mesimdhenies ne shkollat e larta
Studimi i fenomeneve elektrostatikene materialet izolues
Perdorimi i Metodave radioaktive ne analizat kimike
Probleme te mesimdhenies ne Fizike ne shkollat e larta
Perdorimi i metodave simuluese ne mesimidhenien e Fizikes


3. Seksioni i Fizikes se Mjediseve te kondensuar
Stafi me kohe te plote:
Prof. Ilia PRIFTI (Shef i Seksionit)
Prof Dritan SPAHIU
Ass. Prof. Bardhi GUDA
Dr. Teodor KOTE
Ass. Prof. Marie DEDE
Dr. Aferdita ISHMAKU

Stafi me kohe te pjeseshme:
Prof. Agim MINXHOZI
Prof. Perparim FUGA
Prof. Sabri ZAGONJORI
Ass. Prof. Andon DODBIBA
Ass. Prof. Xhevdet MYTEBERI

Lendet mesimore:
Fizika e Trupit te ngurte
Kristalografia
Fizika Berthamore
Mikroskopi elektronik
Aparatura te Fizikes

Fushat e Kerkimit:
Perdorimi i Mikroskopit elektronik per analizen e strukturave
Studimi i materialeve te perbera
Aplikime te fluoreshences me rreze X
Rezonanca magnetike berthamore


4. Seksioni i Fizikes Mjekesore dhe Biofizikes
Stafi me kohe te plote:
Prof. Engjell HYSENBEGASI ( Shef i Seksionit)
Prof. Marenglen SPIRO (Rektor i Universitetit)
Ass. Prof. Dhori KARAJA
Emil XHUVANI
Kejda BULEJ
Odeta KOJA

Stafi me kohe te pjeseshme:
Dr. Gezim SHEHU
Prof. Fatbardha BABANI

Lendet mesimore:
Fizika e Përgjithëshme
Fizika mjekësore
Biofizika

Fushat e Kerkimit:
Studimi i struktures se porfirinave te reja dhe aktiviteti i tyre ne terapine fotodinamike
Imazheria mjekesore
Vetite fizike-kimike te materialeve biologjike dhe ndikimi i fushave elektrike dhe magnetike
Fushat magnetike

Fak. i Shkencave të Natyrës

Shërbimi Universitar Botanik

Biologji

Kimi

Informatikë

Matematikë

Fizikë

Farmaci 

 

PËRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003