Faqja Kryesore  >> Universitet  >> Universiteti i Tiranes  >> Falulteti i Shkencave te Natyres
 

Fakulteti i Shkencave të Natyrës

   
   
   
   
   
   
   
 

 Universitete
të Tjera

   
   
   
   
   


 

Departamenti i Kimisë së Përgjithshme

Shef i Departamentit
Prof. Dr. Pandeli Troja
Tel/Fax: +355 4 227669
E-Mail: rtroja@fshn.tirana.a

Departamenti ka 4 seksione:
Kimia e Pergjitheshme dhe Kimia Inorganike
Kimia Organike
Kimia Analitike
Kimia Fizike dhe Kimia Koloidale

1. Seksioni i Kimise se Pergjitheshme dhe Kimise Inorganike
Shef Seksioni: Prof. Dr. Mihal Prifti
1 Mihal Prifti, Prof
2 Loreta Pashko, Ass. Prof.
3. Zana Gaçe, Ass. Prof.
4. Eli Vito, Dr.
5. Alberta Llabani, Ass.
6. Alketa Lame, Ass
Ka 5 pedagoge me kohe te pjeseshme:

Lendet kryesore te mbuluara nga ky seksion jane:
Kimi e Pergjitheshme dhe Inorganike.
Laborator i Kimise se Pergjitheshme dhe Inorganike
Drejtim special
Laborator i kursit special
Metodika e Kimise.
Laborator i Metodikes se Kimise

Laboratore:
Laboratoret e Kimise se Pergjitheshme dhe Inorganike
Laborator i Metodikes se Kimise
Laborator per kerkime shkencore

Studimet kryesore te ndjekura nga stafi i ketij seksioni jane ne fushat:
Studimi i fenomenit te korrozionit dhe mekanizmat mbrojtes
Studimi i struktures kristaline me defraktometri X.


2. Seksioni i Kimise Organike
Shef i Seksionit: Ass. Prof. Dr. Genc Damani
Pandeli Troja, Prof.
Kosta Koci,Prof.
Genc Damani,Ass. Prof.
Kozeta Vaso,Dr.
Elda Muça,Lecturer
Dritan Topi,Ass.
Ka 5 pedagoge me kohe te pjeseshme:

Lendet kryesore te mbuluara nga ky seksion jane:
Kimia Organike I, II, III
Laborator i Kimise Organike
Stereokimia Organike dhe Mekanizmat e reaksioneve.
Analiza Organike
Laborator i Analizes Organike.
Kimia e ambientit.
Kimia e Produkteve natyrore
Laborator i Kimise se Produkteve natyrore
Kurs Special : Teoria dhe Praktika e Sintezes Organike
te biomolekulave
Laborator i Kursit Special

Laboratore:
Laboratore te Kimise Organike
Laborator i Biomolekulave
Laborator i Analizes Organike
Laborator te kerkimit shkencor.

Studimet kryesore te ndjekura nga stafi i ketij seksioni jane ne fushat:
Kimia e ambientit. Vleresim i situates ambientale duke kryer analizen kimike te ndotesve ne objekte te ndryshme te ambientit.
Sinteza Organike. Studimi i materialeve te paperpunuara te vendit per prodhimin e substancave te ndryshme kimike (enzima, alkaloide, estere, etj.)

3. Seksioni i Kimise Analitike
Shef: Prof. Dr. Alqi Cullaj
Alqi Cullaj,Prof.
Sefer Matja,Ass. Prof.
Odeta Kati,Ass. Prof.
Argjirulla Cabej,Ass. Prof.
Filip Lubonja,Dr.
Pranvera Laze,Dr.
Majlinda Vasjari,Dr.
Alma Arapi,Ass.
Ka 2 pedagoge me kohe te pjeseshme.

Lendet kryesore te mbuluara nga ky seksion jane:
Kimi fizike.
Laborator i kimise fizike.
Kimia kolokuidale.
Laborator i Kimise kolokuidale.
Spektroskopi molekulare .
Kimia e Mjedisit.
Kurs special
Laborator Kursit special

Laboratore:
Laboratore te Analizes kualitative
Laborator i Analizes kuantitative
Laborator i metodave industriale te analizes
Laboratore te kerkimit shkencor

Studimet kryesore te ndjekura nga stafi i ketij seksioni jane ne fushat:
Kimi e mjedisit. Vleresim i situates se mjedisit duke kryer analizen kimike te ndotesve ne objekte te ndryshme te ambientit.


4. Seksioni i Kimise Fizike dhe i Kimise koloidale
Shef: Prof. Dr. Ilo Mele
Prof. Ilo Mele,Prof.
Marita Nake,Prof.
Hajdar Dangellia,Ass. Prof.
Adriatik Mete,Dr.
Gani Xhaja,lecturer
Armand Como,lecturer
Adelajde Andoni,Ass.
Two lecturers part-time

Lendet kryesore te mbuluara nga ky seksion jane:
Kimi analitike
Laborator i Analizes kualitative
Laborator i Analizes kuantitative.
Metodat instrumentale te Analizes.
Laborator i Metodave instrumentale te Analizes.
Kimi e mjedisit.
Laborator i Kimise se mjedisit
Kurs Special .
Laborator i kursit special.

Laboratore:
Laboratore te kimise fizike
Laborator i ise koloidale
Laborator per kerkime shkencore

Studimet kryesore te ndjekura nga stafi i ketij seksioni jane ne fushat:
Prodhimi i adsorbenteve, katalizatoret dhe evolucioni i tyre
Materialet tensio-aktive dhe perdorimi i tyre ne industrine e petrolit

Fak. i Shkencave të Natyrës

Shërbimi Universitar Botanik

Biologji

Kimi

Informatikë

Matematikë

Fizikë

Farmaci 

 

PËRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003